Як можна охарактеризувати ведмедя

Ведмідь, це один з найбільш могутніх і небезпечних представників диких тварин, які мешкають у лісах. На планеті існує багато різновидів ведмедів, наприклад білий ведмідь який мешкає на північному полюсі, вельми своєрідний. Білі ведмідь дуже сильний, швидко плаває під водою, і може відчувати видобуток на дуже великій відстані. Крім того, йому не страшна ніяка холоднеча, білий ведмідь відчуває себе як риба у воді при самому лютім морозі.

У лісах Росії, водиться бурий ведмідь, він не менш небезпечний, ніж його родич з північного полюса. Довжина тіла бурого ведмедя 110 – 302 см, хвіст короткий і його невидно через велику хутра. Маса ведмедя може коливатися від 50 до 100 кг, це середні особини, від 500 – 700 великі особини, і наймогутніший ведмідь, може досягати до 1000 кг. Рідкісні ведмеді, що досягають маси 1000 кг, не дивлячись на їх миролюбний вигляд, вельми люті і небезпечні. У такої особини на лапах завжди є величезні кігті, якими він ранить здобич. У лічені секунди він може розрубати навпіл своїми кігтями, будь-яка жива істота.

Будова тіла ведмедя незграбне, важке, шия товста і зазвичай довга. Голова велика, найчастіше з подовженою мордою. Вуха зазвичай не великі, вони можуть трохи виступати з-під хутра на голові. Волосяний покрив високий, може бути густим і волохатим. Малайський ведмідь може значно відрізнятися своїм хутром від бурого, забарвлення чорне, рідше бура, з білим нашийником навколо шиї. Малайський ведмідь в значній мірі відрізняється за своїми розмірами і звичкам від більш великого його родича, бурого ведмедя.

Ще один представник ведмежого сімейства, очковий ведмідь. У очкового ведмедя очі оточені білими кільцями, густота і висота хутра взимку і влітку, різні, це пов’язано з індивідуальною унікальністю обміну речовин цього ведмедя.

Ведмідь це звір всеїдний, але іноді деякі особини цілеспрямовано спрямовані на харчування рослинної їжі, а інші тваринної. Бурий і чорний ведмеді впадають в зимову сплячку, білий ж ведмідь, взимку веде активний спосіб життя, впадають у сплячку тільки вагітні самки. Самець не бере участь у вихованні потомства, за характером самці ведмедів моногамні, але пари подовгу не триматися. Приплід зазвичай складається з 1 – 2 ведмежат, дуже рідко 3.

Після перерахування всіх особливостей життя цих дивних тварин, хочеться сказати і порадити, читачам, що ведмідь, не дивлячись на те, що в безлічі мультиплікаційних фільмів і казках ілюструється, як добродушне тварина, на ділі дуже небезпечний. Якщо ви знаходитесь в лісових масивах, потрібно знати, і по можливості попередити своїх близьких і дітей про те, якщо вони побачать ведмедя, потрібно відразу ж покинути цю територію.

Коментування вимкнено .

  1. Валентинка коментує:

    Мишка – це добре, а ведмедик накартінке – краще)))))))) безпечніше)))